Actes pel 25 d'Abril a Elx


Els actes de commemoració per la diada del 25 d'Abril començaren amb la pintada d'un mural la vesprada del dimecres 23 d'Abril amb el lema "1707 – 2008 ocupades però no vençudes".

El dijous 24, a les huit i mitja de la vesprada s'inicià el debat sobre Socialisme i Alliberament Nacional, amb la participació de totes les organitzacions socialistes de les comarques del Sud: PCPE, PCPV, PCE (m-l), Endavant (OSAN) i Maulets.
Durant el debat trobàrem grans punts de consens sobre el dret a l'autodeterminació del poble català, entés aquest com el dret de les treballadores a decidir permanentment la forma d'organitzar-se, i mai com una eina utilitzada per la classe dominant en funció dels seus interessos per perpetuar el sistema capitalista. També s'arribà a la conclusió que, si bé des d'òptiques diferents, totes colpejem juntes un mateix enemic comú: l'estat capitalista espanyol, i és en aquesta lluita comuna on hem d'unir esforços.

El dijous per la nit, i emmarcada dins de la jornada nacional de lluita descentralitzada de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència", es realitzà una acció antimonàrquica i contra els símbols espanyols, canviant la placa de l'avinguda Joan Carles I, ara anomenada Avinguda dels Països Catalans.

Finalment, el mateix divendres 25 d'Abril s'ha muntat una paradeta informativa front el mercat de la Plaça de Barcelona, amb l'exposició i el repartiment de textos s'ha informat les veïnes de Carrús sobre el que singinficà la derrota d'Almansa per a les catalanes i els 3 segles d'ocupació que han succeit aquesta data, així com els diferents moviments de resistència que al llarg de la història i fins l'actualitat han fet front aquesta ocupació.