Prec a l'Ajuntament d'Elx: 15 anys sense Guillem


L'11 d'Abril de 1993 Guillem Agulló i Salvador, jove antifeixista i militant de Maulets, moria assassinat per un grup de feixistes a la vila valenciana de Montanejos.
Hui, quan es compleixen 15 anys del seu assassinat, l'assemblea de Maulets d'Elx hem presentat un prec a l'Ajuntament per demanar al consistori que atorgue el nom d'un carrer a Guillem Agulló.

Fins a 12 col·lectius, partits polítics i sindicats d'Elx ja han donat suport a aquesta inciativa:


Esquerra Unida
Esquerra Republicana
Mup - Republicans
Plataforma Ciutadans per la República
Agrupació antibloqueig del poble cubà d'Elx
Carrers del món - Drets Humans
Casal Jaume I d'Elx
PCE (m-l)
JCE (m-l)
Col·lectiu Juvenil Revolució
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Sindicat d'Estudiants Independent (SEI)

Entre totes, mantindrem viu a la memòria el record del nostre company, i li retrem el millor homenatge possible: la lluita, constant i diària, per acabar amb el feixisme i l'estat còmplice que el sustenta i promou.

Que el jovent d'Elx no oblide a Guillem,
i que el nostre poble mai perdone els seus botxins

11 d'Abril de 2008
Elx, Baix Vinalopó

GUILLEM AGULLÓ, LA LLUITA CONTINUA
NI OBLIT, NI PERDÓ!

15 anys són molts anys. Són massa anys. Sobretot perquè fa 15 anys que ens furtaren una part de cadascú de nosaltres. Una part que mai, irremeiable i desesperadament, podrem recuperar, i que ens deixa nus davant la certesa que el món que ens envolta és moltes vegades injust, cruel i miserable.

Fa 15 anys que uns criminals vils i covards ens deixaren sense el nostre company, amic, fill, germà: Guillem Agulló i Salvador. Només tenia 18 anys. Era massa jove perquè li segaren una vida completa, com també feren amb els seus amics i la seua família: Carmina, Betlem, Carme i Guillem. Ells són les veritables víctimes d'aquest fracàs que alguns volen anomenar democràcia. Nosaltres els oferim tota la nostra estima i el nostre cor. Perquè sense ells el somni no seria possible.

Maleïda aquella data fosca d'abril del 1993 i maleït aquell fosc racó del poble de Montanejos on un grup d'espanyolistes neonazis organitzats compliren amb les ordres dels botxins de la justícia, de la tolerància, de la llibertat. Compliren amb les directrius d'un estat i un sistema que volia, i vol, tancar ferides passades amb cal viva sobre els nostres companys, la nostra història, la nostra memòria.

Avui, 15 anys després, cal continuar cridant ben fort que aquell va ser un crim polític i d'estat, que va comptar amb la complicitat i justificació de polítics feixistes, de periodistes feixistes i de jutges feixistes. I aquest crit mai no el faran callar mentre no aconseguim reparar la memòria de Guillem amb justícia i veritat. La mateixa justícia que ens ha mancat pels milers d' assassinats i represaliats pel franquisme i post franquisme actual. La mateixa justícia que els mancà a Miquel Grau, a Davide, a Martí Marcó, a Roger... i a tants d'altres invisibles per institucions i governs.

La nostra tasca avui passa per recordar i lluitar per la memòria dels nostres companys. Però cal ser ben conscients que el millor homenatge que els podem oferir és el de recollir el seu testimoni de combat aferrissat per unes idees, per uns valors de justícia i llibertat, d'emancipació i solidaritat, de defensa d'una terra, d'un poble maltractat com a nació i explotat com a classe. Una lluita, en definitiva, antifeixista i solidària.

Aquesta lluita és fa més necessària encara en aquests dies en els que el feixisme i el nazisme reviscolen més que mai, amb agressions, bombes, atacs i pallisses. Feixisme amb cara i ulls, amb partits legals pel sistema com són España 2000 o Alianza Nacional, partits que compten amb militants tan "inofensius" com José Luis Roberto o Pedro Cuevas, assassí material del Guillem. Partits i grups que, malauradament, aprofiten la impunitat que els ofereix policia i jutges en el seu camí d'odi i violència.

No podem perdonar. No hem d'oblidar. Perquè a Guillem el mataren per ser independentista, antifeixista i anticapitalista, per ser un maulet, a un estat on eixe és un delicte amb una condemna massa cara. Odien allò diferent a ells. Odien els anhels i els vents de rebel·lia i dignitat. Nosaltres estimem tot el que això representa.

Tant de bo Guillem poguera estar avui entre nosaltres, al seu poble: a Burjassot. I tant de bo poguérem esborrar del nostre món totes les idees i persones que escampen el seu fastigós tuf a intolerància, racisme i feixisme. I tant de bo no haguérem de témer l'alba del dia amb la nit més llarga, la nit del maleït ball de morts.

Han passat 15 anys ja. Però poden passar 20, 25 o 100. Guillem sempre serà ben present al nostre cap i al nostre cor. A la memòria d'aquest poble rebel i digne que es resisteix a la rendició. Eixa és la nostra tasca, la responsabilitat de totes nosaltres: continuar mantenint viva aquesta flama de llibertat. Perquè mai es trobe sol. Perquè aquest no siga el darrer somriure.

Convocatòries, accions, notícies i manifestos per Guillem Agulló: http://www.maulets.org/guillem.php