Crònica de la concentració pel Franki a Alacant


El passat divendres 6 de juny, una setantena de persones es van concentrar a Alacant per exigir la llibertat del company Francesc Argemí, Franki de Terrassa. La convocatòria, sorgida de diferents organitzacions i individus de la ciutat, es desenvolupà en un ambient combatiu i reivindicatiu, destacant els crits que demanaven la llibertat per a Franki i pels presos polítics, i en contra de la “democràcia” que empresona militants polítics i lluitadores. “Franki de Terrassa, et volem a casa”, “Franki al carrer, amnistia i llibertat”, “democràcia on?, terrorista qui?”, o “la justícia espanyola a qui lluita l'empresona” foren alguns dels crits més repetits”.

La Plaça de Sant Cristòfol es plenà de pancartes; A més de la realitzada per l'assemblea convocant: “Franki llibertat, 2 anys i 7 mesos de presó per ultratge a la bandera”, diferents col·lectius aportaren la seua visió sobre la repressió policial i política. La Plataforma Antifeixista d'Alacant signava “Contra la criminalització de les idees, llibertat Franki i antifeixistes”, en referència a les detencions produïdes en Madrid 6 dies abans; el PCPE i els CJC indicaven que “Capitalisme és repressió i, finalment, l'Esquerra Independentista de la ciutat (Endavant, Maulets i Sepc) signaven una pancarta en la que al·ludien a que “Cap repressió ens aturarà, Franki de Terrassa llibertat”.

La concentració finalitzà amb la projecció d'una entrevista al Franki i un breu vídeo sobre el cas, així com diversos vídeos de les accions de suport realitzades des de l'empresonament del Franki. Com és habitual en Alacant, quan les participants es disposaren a marxar de la plaça, la Policia Nacional, present amb 7 agents uniformats, com a mínim 2 de paisà, a més de 2 agents de la Policia Local, procedí a identificar “rutinàriament i seguint ordres de Subdelegació del Govern” a algunes de les persones que havien assistit a la concentració.