Protesta contra el Mirador al Ple de l'Ajuntament d'Elx

Aquest matí la premsa local es feia ressò de la protesta duta a terme pel Fòrum Social d'Elx al Ple de l'Ajuntament que tingué lloc ahir, dilluns 27 d'Abril. Després de que se'ls haguera denegat el torn de paraula en aquesta sessió plenària que havia estat sol·licitat prèviament i oportuna el 8 d'Abril, les activistes del Fòrum Social d'Elx optaren per exhibir cartells contra el projecte que preveu la construcció d'un tercer mirador del palmerar. L'alcalde del PsoE, Alejandro Soler, després d'insistir en repetides ocasions en la retirada dels cartells, ha obligat a abandonar la sala a totes les assistents que portaven cartells.Aquesta nova infraestructura, que paradoxalment pretenen construir a la nostra ciutat els mateixos grups polítics que a les darreres eleccions bramaven contra la gestió del Partit Popular a la Generalitat per les seues inversions en altres obres faraòniques de similar utilitat per a la ciutadania, suposarà una inversió de 15.000.000 d'euros, una quantitat de recursos gens menyspreable sobre la què les veïnes de la ciutat no tindran dret de decidir, doncs la decisió ja ha estat presa de forma unilateral i sense cap tipus de consulta ciutadana en una mostra més del talant democràtic amb que el partit Socialista i els seus socis d'Iniciativa regeixen al consistori.

+ Manifest per l'aprofitament dels 2 miradors existents

+ L'acció d'ahir en la premsa local:

INFORMACIÓN
El PSOE y el PP trasladan al pleno la tensión judicial por las facturas

[...]

Por otra parte, seis personas del Fòrum Social d'Elx, algunas de ellas vinculadas a grupos antisistema, exhibieron carteles en el pleno -"Ja tenim 2 miradors. 2+x=3. x=15.000.000 e"-, en contra del Mirador del Palmeral y tuvieron que abandonar la sala tras la entrada de policías al reclamar el alcalde que se les desalojara. Desde el Fòrum se criticaba ayer al equipo de gobierno por no haberles dejado intervenir en la sesión de ayer para expresar su opinión sobre el Mirador, pese a haberlo solicitado por escrito el pasado 8 de abril.
[...]
LA VERDAD
Protesta en el pleno contra el mirador y propuestas para nuevas 'concejalías'
28.04.09 -
J.C.ROMERO
| ELCHE

El debate sobre el recurso contra la paralización del parque industrial Porta d'Elx estuvo acompañado de la protesta de miembros del Forum Social d'Elx contra el mirador del Palmeral. Portaron carteles alusivos mostrando su desacuerdo por el elevado coste. Alejandro Soler pidió a los manifestantes que abandonaran el salón de plenos.
No lo hizo cuando asistentes a la sesión increparon en más de una oportunidad la intervención de los ediles del PP, aunque sí solicitó que guardaran silencio.
[...]PÀGINA 26
El Fòrum Social d'Elx s'oposa al Mirador del Palmerar

dilluns, 27 d'abril de 2009 13:08
El passat dia huit d'abril aquesta col·lectiu va registrar una instància en la qual demanava el torn de paraula en el ple que tindrà lloc aquest dilluns, per preguntar sobre la participació ciutadana en el procés del Mirador del Palmerar. A més a més, el Fòrum Social volia presentar una sèrie de propostes alternatives al mirador acordades per aquesta col·lectiu. Com que el dia 21 es va denegar el torn de paraula perquè només es poden presentar preguntar davant del ple en aquelles qüestions que estan relacionades amb l'ordre del dia i aquest punt no hi constava, les associacions i persones que formen el Fòrum Social han decidit manifestar-se amb cartells en el ple. Amb la protesta volen criticar la forma com es du a terme el projecte com el Mirador, ja que consideren que la ciutat ja disposa de dos miradors i aquest tercer suposar una despesa que se situa entre els deu i els quinze milions d'euros. La torre de la Basílica i el Pont del Bimil·lenari -que es troba ara mateix tancat-, son els altres dos miradors del Palmerar.

El jurat del concurs sobre el mirador ha fet públic els noms dels equips d'arquitectes que accedeixen a la fase final. El termini per presentar propostes finalitzarà el proper 24 de maig i el guanyador es donarà a conéixer a mitjan de juny. Entre aquests es troba l'estudi SANAA, al qual pertany el japonés Ryue Nishiwawa, que vol una obra avantguardista, d'estil modern. Nishiwana es va desplaçar des del Japó a Elx per veure el lloc en què es vol construir el mirador i conéixer també la ciutat.RÀDIO ELX

Salón de plenos concurrido y con protestas

[...]

Radio Elche 2009-04-27

Además, ha habido un momento en el que cinco personas han mostrado carteles en contra del mirador del palmeral. Eran miembros del Foro Social de Elche integrado entre otros colectivos por Margalló-Ecologistas en Acción, Grup Antimilitarista Tortuga, Esquerra Anticapitalista, Esquerra Unida o el colectivo Mala Barraca. Dicen que pidieron por escrito en el Ayuntamiento poder tomar la palabra en el pleno y como se les denegó han optado por hacer esta acción. El alcalde ha pedido que abandonaran el salón y es lo que han hecho. [...]INFOEXPRÉS/TELEELX

Polémica aprobación de la interposición del recurso judicial contra la Generalitat por el Porta d'Elx
27/4/2009

[...]

El debate del punto correspondiente al Porta d’Elx ha comenzado con polémica en el Salón de Plenos tras levantarse varios miembros del Fòrum Social d’Elx con pancartas en contra de la ejecución del proyecto del Mirador del Palmeral, a los que el alcalde ha tenido que solicitar en tres ocasiones que abandonaran la sala. Finalmente, la cosa no ha ido a más.

[...]