1er de Maig '09 a Elx [Crònica i fotos]












Per segon any consecutiu, el Fòrum Social d’Elx ha sortit al carrer a manifestar-se en la diada del 1er de Maig sota el lema “1er de maig de classe i combatiu. La crisi que la paguen els capitalistes”. A les deu del matí el bloc ha marxat a la part final de la manifestació escridassant algunes consignes, la majoria en referència a la crisi del sistema capitalista i l’atur.


Quan la capçalera de la manifestació arribava al pont, des de la passarel·la del Mercat s’ha despenjat una pancarta que enunciava “Ja tenim dos miradors” com a protesta contra el projecte faraònic d’un tercer mirador del palmerar que PsoE i Iniciativa tracten de dur a terme a la nostra ciutat des del més absolut menyspreu cap a la voluntat dels i les ciutadanes. La policia local ha fet aparició per tal d’impedir, una vegada més, que ens puguem expressar en llibertat obligant a la retirada de la pancarta i procedint a la identificació de les activistes que havien realitzat l’acció, mentre les manifestants els escridassaven “aquesta és la seua democràcia” i exigien llibertat d’expressió, actitud que, al parer, ha generat nerviosisme entre els agents.

La manifestació ha conclòs al parc municipal, on la COS, l’STEPV i el Fòrum Social d’Elx han llegit els seus respectius manifestos, aquest darrer fent al·lusió al declivi del sistema capitalista i a la necessitat imperativa de començar a construir alternatives.

Després de l’acte polític, gent del carrer juntament amb membres del Fòrum Social d’Elx han disputat un emocionant partit de futbol al Parc Esportiu, el resultat final de l’encontre ha estat un ajustat 2-1. Amb un dinar de germanor al Parc Municipal s’ha donat per finalitzada aquesta diada de la classe treballadora.