Per la cultura del Foc a Alacant

 ls dimonis de la Ceba de Sant Antoni d'Alacant, l`'única colla d'aquesta ciutat fa una crida general a la defensa dels correfocs.

A tot aquell que estime els correfocs i la cultura que hi ha al darrere:

Des de la mort de Franco s'han reprès algunes de les tradicions catalanes més importants, que havien romàs en l'oblit durant un període on l'expressió cultural fou aniquilada, foren recuperades i una d'elles fou el correfoc. No obstant la recuperació, ara l'Europa amenaça la nostra cultura altre cop amb una directiva que vol imposar una seguretat. Aquesta directiva parteix d'unes persones que des dels seus despatxos de luxe i els seus Mercedes blindats a Brussel·les escriuen lleis sense saber ni voler informar-se de com és la cultura de cada poble que conforma Europa. I és per això que no ha tingut en compte que els correfocs estan fets per a interactuar amb la gent entusiasta i que els dimonis tenim un control del material pirotècnic que usem i que amb aquesta directiva tan oberta han limitat la pólvora d'una manera injusta. D'ací el problema, que instem a les diferents institucions de l'estat espanyol com són els ministeris i les diferents generalitats a que modifiquen aquesta directiva europea (que és el que ha de fer cada pais), per a reconèixer la festa dels correfocs, i donar als dimonis el protagonisme de vetlar per la seguretat en els correfocs, i per açò que necessitem que tots estigueu el dia  
19 de decembre a les 19:30 a les escales del IES Jorge Juan d'Alacant
per a fer una pressió pública per avançar en uns tràmits que ja estan fent les diverses federacions de dimonis i reivindicar la nostra cultura del foc, i perquè estimem les nostres festes

Al principat de Catalunya colles de dimonis de Catalunya van fer un correfoc nudista per deixar clar que els correfocs no suponen cap perill greu, i que aquells qui tirem foc sabem el que fem. No va haver-hi cap ferit. De la mateixa manera, a Mallorca han fet altra manifestació per la cultura del foc que és com hem anomenat els dimonis el nostre enfrontament contra una llei Directiva europea que no reconeix la forma d'expressió de l'ús de la pólvora per la cultura catalana, valenciana i balear, cosa que no oblidem que ens afecta als residents del país valencià per formar part també d'aquesta cultura comuna i mil·lenària que va des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, passant per Alacant, és clar!

De igual manera que les distintes federacions de dimonis de les tres regions s'han reunit amb el ministeri d'industria de l'estat espanyol i els responsables de les distintes generalitats per protegir el correfoc, cosa a la que hem donat suport. Continuant aquest esforç fet per tants dimonis per protegir la nostra cultura, els dimonis d'Alacant eixim al carrer el dia 19 de Decembre per tancar un any de lluita a favor de la cultura del foc. Si tu ets xirimiter, dimoni, moro o cristià de la província d'Alacant, t'esperem amb els braços oberts.