Alacant es torna a manifestar per denunciar l'imperialisme

alacantEl passat dissabte 28 de novembre, tres-centes persones es van manifestar pel centre d'Alacant convocades pel Moviment de Resistència Global per tal de denunciar els 60 anys de crims perpetrats per l'OTAN i per exigir la retirada de les tropes espanyoles de l'Afganistan. La convocatòria es trobava emmarcada en la campanya que el MRG ha organitzat per denunciar la fundació fa 60 anys de la major organització criminal de l'actual humanitat: l'OTAN. Dues xarrades prèvies, amb una notable assistència i profunditat en les anàlisis, precediren la manifestació de dissabte passat.

Sota la pancarta inicial, que denunciava “60 anys, ja n'hi ha prou; OTAN no, fora tropes d'Afganistan”, el Moviment de Resistència Global persistí en la seua voluntat de mobilitzar i conscienciar les classes populars d'Alacant en la denúncia de l'imperialisme. Al llarg de tota la
manifestació, es cridaren consignes contra l'imperialisme, l'OTAN i l'ocupació de l'Afganistan. Les pancartes de les diferents organitzacions que treballen a dins del MRG, com ara el PCPE-CJC, la CGT, EUPV, el PCPV, Endavant  i Maulets, feien referència a l'actual agressió imperialista contra l'Afganistan i la resta de pobles del planeta.
La manifestació, després d'un llarg recorregut, finalitzà a la Plaça del Mar, a la vora del monument al soldat, on el MRG va fer lectura del manifest preparat per a l'ocasió, en el qual definia l'OTAN com una organització criminal i sanguinària, i exigia la fi de l'ocupació d'Afganistan.

mercat alacantL'Esquerra Independentista de la ciutat, com sempre, va participar d'aquesta mobilització antiimperialista. Les assemblees d'Endavant i Maulets van convocar conjuntament i can manifestar-se amb una pancarta que defensava la retirada dels soldats espanyols d'Afganistan i dels Països Catalans, i rebutjava l'existència de l'OTAN.
Aquesta no va ser la única activitat de les independentistes al llarg del dia. Al matí, militants de les dues organitzacions repartiren propaganda contra la crisi capitalista i material de formació al  mercat del Pla-Carolines, convocant així mateix a una nova mobilització a la ciutat, aquesta vegada per al dissabte 12 de desembre.