Instal·len una jaima al Palau d'Altamira d'Elx en suport a Aminatu Haidar

L'Associació d'Ajuda al Poble Saharauí ha engegat a Elx  recolzada per nombroses entitats locals, una Plataforma de suport a Aminatu Haidar i a la seva lluita per tornar al Sahara. S'ha instal·lat una jaima des del, dijous 10 de desembre, en els voltants del MAHE (Palau d'Altamira) des de on s'informa als ciutadans i es recullen adhesions en favor d'Haidar. Romandrà oberta tots els dies de 10 del matí a 10 de la nit.
Aminatu Haidar, descriu la situació actual en el Sahara Occidental ocupat com alarmant, denunciant l’escalada de la repressió policial, la celebració de judicis militars a la població civil i la detenció il·legal o la requisa de documents i arrest domiciliari d’uns altres i altres saharauis que també reclamen el respecte als Drets Humans en les zones colonitzades pel govern marroquí. “Hem regressat a la pitjor època de Hassan II”, sentencia. Els set activistes detinguts el passat 8 d’octubre al seu retorn dels campaments de refugiats saharauis de Tindouf s’enfronten a un tribunal militar que podria condemnar-los a mort. Ahmed Alnasiri, Brahim Dahane, Yahdih Ettarouzi, Saleh Labihi, Dakja Lashgar, Rachid Sghir i Ali Salem Tamek són membres de reconegudes organitzacions de defensa de Drets Humans i altres grups de la societat civil.

La defensora saharaui de Drets Humans Aminetu Haidar, va ser detesa també el passat 13 de novembre, per la policia marroquí en l’aeroport de l’Aaiun, quan regressava al Sahara ocupat, després de rebre a Nova York el Premi Coratge Civil 2009 de la Fundació Train.

Solidaritzat amb Aminetu Haidar i amb el poble saharaui