Comunicat arran els darrers enderrocaments al Cabanyal

[l'Horta,  07/04/2010]
Davant dels últims esdeveniments ocorreguts al barri marítim del Cabanyal, on els treballadors de les empreses municipals de València amb la protecció la policia local i nacional, han començat a enderrocar un seguit d'habitatges del barri, des de l'assemblea de l'Horta de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, expressem el següent:

- Ens reiterem en la nostra solidaritat cap al moviment veïnal en contra dels projectes urbanístics de l'Ajuntament de València. Sols amb la unitat de totes les veïnes i veïns aconseguirem salvar el Cabanyal.

- Donem suport a totes les formes de lluita que es duguen a terme des de diversos sectors per tal d'aturar l'enderroc de les cases del Cabanyal. Front a una actuació despòtica com la que s'està efectuant des de les autoritats, qualsevol expressió de resistència per part de les veïnes i veïns és legítima.

- Ens solidaritzem amb els veïns i veïnes detingudes i demanem la seua immediata llibertat sense càrrecs.

- Denunciem l'actitud de l'Administració valenciana, la qual està actuant al Cabanyal de manera autoritària i destruint l'entorn d'una àrea protegida per una declaració BIC.

- Denunciem l'oportunisme d'altres grups polítics com ara el PSOE que fan d'aquesta lluita veïnal un cavall de batalla per als seus interessos electorals. Aquest partit mai serà un aliat en la lluita de les cabanyaleres i cabanyalers en la defensa del seu barri, tal i com demostra la seua passivitat davant la darrera actuació del govern local i en la repressió que la Policia Nacional està duent a terme contra els veïnes i veïnes.

- Denunciem la descarada manipulació i parcialitat de mitjans de comunicació com ara Canal 9, oferint en tot moment una visió interessada del conflicte veïnal i criminalitzant als manifestants contraris a l'ampliació de l'Avinguda Blasco Ibañez.

Des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, ens adherim a la mobilització veïnal contra la destrucció del Cabanyal i prendrem part de totes les iniciatives i accions que es duguen a terme durant aquests dies al barri.
Abril de 2010.