Mobilització a Alacant contra les retallades socials

Milers de persones es van manifestar ahir de vesprada contra la política de retallades socials imposada per decret pel Govern espanyol, seguint els dictàmens de la Unió Europea i dels EEUU. Al llarg del matí, la vaga convocada per CCOO i UGT a la funció pública no va tenir l'impacte social esperat a la ciutat d'Alacant. La guerra de xifres balla entre el 6% i el 12% segons l'administració (municipal, autonòmica o estatal), i el 75% de seguiment que donen els sindicats. Diversos piquets recorregueren els diferents centres de treball de la ciutat durant tot el matí. A més dels de CCOO i UGT, la CGT estigué present tant a la ciutat com a la Universitat, acompanyada també d'activistes i militants anticapitalistes d'altres col·lectius.
La mobilització a Alacant tingué lloc de vesprada. Milers de persones (entre 5000 i 10000) participaren en la convocatòria, si bé els sindicats grocs, dretans i policials tingueren una presència destacable. L'esquerra anticapitalista d'Alacant es mobilitzà novament. Pancartes de la CGT, el PCPE-CJC, Endavant-Maulets, Esquerra Anticapitalista i EU exigien no només la derogació de les retallades socials, sinó l'avanç en les lluites cap a la Vaga General.
Les mobilitzacions obrers continuaran en Alacant el pròxim dimarts 15, a les 20:00 des de les escales del Jorge Juan, on la Plataforma contra les retallades socials ha convocat una nova jornada de protestes.
http://alacantencrisi.blogspot.com/