Elx, entre la vintena de poblacions valencianes que celebren la Festa Estellés

VAEPer iniciativa de Josep Lozano i amb el suport de diverses entitats del País Valencià se celebrarà la primera edició de la  Festa Estelles, un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993), que tindrà lloc el dia 4 de setembre, data de naixement del poeta, o al voltant d’aquesta data. Aquesta Festa Estellés s’inspira en la celebració escocesa que cada 25 de gener es fa per commemorar la data del natalici del poeta Robert Burns (1759-1796).

El sopar tindrà lloc a les poblacions d’Alboraia, Alginet, Benimaclet, Benimodo, Benaguasil, Benircarló, Burjassot, Canals, Dénia, Elx, Guardamar, la Nucia, Manuel, Montcada, Montserrat, Otos, Picanya, Sant Joan, Teulada, Torrent, Vilamarxant i Vinaròs. La festa també es farà a Barcelona, el dia 10, promoguda per Espai País Valencià. Recordeu que, a Elx, l’Associació per la Llengua El Tempir la celebrem el 3 de setembre. Feu clic per a més informació en aquest enllaç.


Per al promotor de la Festa, Josep Lozano, considera que la la cultura valenciana passava un moment molt difícil, per això, i en comptes de celebrar derrotes, proposa “adoptar actituds que ens reforcen i que ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país’. Ací podeu llegir la carta de Lozano adreçada a tothom.

(Font: ACL El Tempir)