Protesta a Teulada contra el PP: Fora polítics corruptes dels Països Catalans

El divendres 27 d’agost, a la localitat de Teulada, situada a la Marina Alta, va tenir lloc la cel·lebració d'un sopar per encetar la precampanya electoral del Partit Popular, a la qual acudiren els més alts càrrecs d’aquest partit al País Valencià (Camps, Rus, Ripoll), simpatitzants i militants. L'acte ha servit per proclamar la candidatura de Francisco Camps a les autonòmiques de 2011.

S'arribava a l'acte amb l'ambient enrarit després d'una setmana on s'han succeït diferents accions de protesta que el mateix PP s'ha ocupat d'intentar amagar. Diferents pancartes on es denunciava la responsabilitat del PP en la crisi i les retallades socials que patim desapareixien en qüestió d'hores, i mitjans com la cadena SER es feia ressò de l'aparició de pintades “de Maulets” de caràcter independentista i denunciant la corrupció del PP i Camps, afegint que la Guàrdia Civil vigilaria Maulets.


És per això, que allà on uns dels responsables de les retallades socials al País Valencià esperaven trobar una necessària tranquil·litat, trobaren la protesta de més de 100 persones de diversos col·lectius, entre ells l'Esquerra Independentista, representada per Endavant i Maulets, demanant-los responsabilitats per totes aquelles agressions que ha patit la llengua, el territori i els treballadors,
així com també nombrosos representants del col·lectiu de bombers, treballadors de la cafeteria de l'estació d'autobusos d'Alacant i el col·lectiu En Moviment. Amb crits que els senyalaven com a “corruptes” i “lladres” aquests entraven al restaurant mirant al terra, o en alguns casos, increpant amb senyal d'impotència els i les manifestants, perquè allà on buscaven retrobar-se amb la confiança, tornaren a aparèixer les acusacions a un partit maltret per les constants imputacions judicials i inclús empresonaments.

Malgrat el caràcter pacífic de la protesta, les forces de la Guàrdia Civil Espanyola van identificar tots i totes les assistents mentre es concentraven a un polígon a una gran distància d’on anava a celebrar-se l’esdeveniment, una hora abans de la protesta. Finalment, tant Camps com Rita Barberà, advertits de la concentració, van haver de canviar el cotxe oficial per una furgona amb els vidres tintats per esquivar-la.