Un grup d'activistes okupa seus bancàries a Elx recolzant la Vaga General

El matí del passat dijous 23 de setembre, un grup de persones vinculades a organitzacions polítiques, sindicats i moviments socials realitzaren una acció directa per denunciar que el cost de la crisi està recaeint exclusivament en els treballadors i treballadores, amb les mesures que el govern, la banca i la patronal ens estan imposant.

Una crisi creada pel propi sistema financer, que hui en dia és qui pren les decisions per damunt de governs titella en una farsa que res té a veure amb la vertadera democràcia i participació de la ciutadania en les qüestions que ens afecten.



Cinc persones portant sobre elles pancartes al·lusives i repartint octavetes, entraren successivament en diverses seus bancàries de la plaça de Baix, front la façana de l'Ajuntament: Banc Santander, BBVA, Caja de ahorros del mediterraneo (CAM) i Rural Caja, front l'estupor d'empleats i clients. Tan sols la última entitat citada hi hagué moments de tensió, ja que el director amenaçà amb telefonar a la policia, cosa que efectuà front a la negativa de les activistes de deposar la seua actitut. Els uniformats arribaren tard i poc pogueren fer.

Aquest grup estigué recolzat en tot moment per una trentena de persones que en la mateixa plaça desplegaren una pancarta amb el text: “Polítics corruptes, banquers lladres, diguem prou!” i repartint octavetes en tre els nombrosos vianants, denunciant els efectes de la crisi, els seus culpables i animant la convocatòria de Vaga General del dia 29.