Detinguts a Perpinyà dos companys del Comitè de Vaga estudiantil en defensa de la Universitat Pública

Com ha pogut saber l'Assemblea de Maulets del Rosselló, aquest dimecres, 19 de desembre, a les 8 del matí, han estat detinguts dos militants del moviment estudiantil, un dels quals també membre de Maulets per la policia francesa. Són a la comissaria central de Perpinyà, on s'hi ha fet una concentració de solidaritat aquesta mateixa tarda.
Alerta Solidària convoca una concentració a Barcelona: Dijous, a les 19h davant del Consolat Francès (Rda Universitat).

Arran de la detenció, Alerta Solidària ha emès el següent comunicat:

Alerta Solidària denunciem el caràcter polític i venjatiu d'aquestes detencions, promogudes pel president de la Universitat de Perpinyà, Jean Benkhalil, que fa dies que amenaçava amb accions repressives com les que estem patint avui.

Com hem pogut saber, als dos detinguts se'ls imputen delictes contra el citat responsable de la Universitat de Perpinyà, per "degradacions", "amenaces de mort" i "robatori". Estant encara a l'espera de rebre la visita dels advocats, no podem precisar més les acusasions, vinculades a les vagues i conseqüents bloquejos que fa tot just dues setmanes acabaren a la Catalunya Nord. Sí sabem però que ha n estat pressionats per permetre el registre dels seus domicilis i vehicles, malgrat no disposar d'autoritzacions judicials. Alerta Solidària acusa el Govern francès de respondre amb repressió i coaccions l'èxit sindical assollit els darrers mesos front la política elititzadora que preveu privatitzar al màxim les universitats nord-catalanes i de la resta de l'Estat francès.

Exigim per tant, la posada en llibertat sense càrrecs dels dos companys i la fi de la persecució política.

L'Assemblea de Maulets Rosselló, i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, anima a respondre a aquesta nova agressió i qualifica les "detencions fruit de la criminalització del moviment estudiantil que en les últimes setmanes ha demostrat la seva capacitat de mobilització i resposta.