Alacant: massiva mobilització pel català i per TV3

Dues mil persones es van concentrar ahir dissabte 19 de gener a la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant per la de protestar contra el tancament del repetidor de la Carrasqueta i reclamar la tornada de les emissions de TV3, el Canal 33, 3/24 i el 300 a les comarques del sud dels Països Catalans. El passat 9 de desembre la Generalitat Valenciana procedia al tancament i precintat de les instal·lacions d'Acció Cultural del País Valencià, impedint la captació dels senyals a les comarques de l'Alacantí, el Baix Vinalopó i el Baix Segura.

Els representants d'Acció Cultural, convocants de la concentració i amb la plaça plena de gom a gom, anunciaren la celebració del pròxim 25 d'abril a Alacant, traslladant la Diada des de València al sud dels Països Catalans, la qual cosa fou rebuda amb satisfacció per totes les assistents.

A les 18.30, i una vegada havia acabat la concentració, les organitzacions Endavant, Maulets i Sepc iniciaren una manifestació que arribà fins a la Plaça de la Muntanyeta. La pràctica totalitat de les assistents a la concentració secundà la convocatòria de
l'Esquerra Independentista, en un ambient de combativitat, indignació i reivindicació.
"Volem TV3", "Espanya censura la nostra cultura", "Som d'Alacant, parlem català", i "Escolta PP, Alacant vol TV3" foren els crits més repetits pel llarg seguici.

A la Plaça de la Muntanyeta, al davant de la Subdelegació del Govern, les organitzacions independentistes recordaren la responsabilitat política tant del PP com del PSOE en el tancament de TV3 al sud dels Països Catalans, i indicaren el caràcter normalitzador tant en l'àmbit lingüístic com nacional de les emissions dels canals del Principat.