Maulets i Sepc encapçalen el bloc més nombrós i actiu a la diada de Mallorca.

Uns quatre mil manifestants, segons la Plataforma del 31-D, han reclamat la catalanitat de Mallorca, el dret d'autodeterminació dels Països Catalans i el sentiment independentista que hi ha rere bona part de l’Illa, recorrent diversos carrers de Palma de Mallorca.

La majoria de manifestants eren joves, malgrat que molta gent gran que en altres ocasions havia quedat a casa es decidí ahir per acudir a la ja tradicional manifestació del dia 30, que es fa cada any, de manera ininterrompuda, des de 1987.

Durant el recorregut es cridaren lemes de tot tipus reclamant la independència per als Països Catalans. La mobilització fou convocada per més de deu organitzacions i entitats diferents, i algunes d’aquestes gaudiren d’un bloc propi durant el recorregut.

Maulets, el jovent independentista revolucionari, juntament amb el SEPC, encapçalaren el bloc de manifestants més nombrós i actiu de la manifestació, ja que durant l’hora de recorregut es feren accions sense descans. A 100 metres de la resta d’entitats i sota el lema «El jovent construïm els Països Catalans, la lluita és l’únic camí», Maulets van retre homenatge al difunt cantant d’Al-Mayurqa, Toni Roig, també es cremaren una bandera espanyola i una de francesa i es desplegaren pancartes contra la presència policial, contra els estereotips patriarcals i contra la precarietat a les empreses de treball temporal, les proclames a favor de la independència i contra Espanya i França protagonitzaren la majoria dels crits que es sentiren en aquest bloc.

Un concert de la Banda Bassotti, Ximbomba Atòmica i Fora des Sembrat ha tancat els actes de la Diada de Mallorca.