Diada de Mallorca

Avui, 300 anys després de la derrota d'Almansa, el jovent ens hem aplegat aquí un any més, per manifestar que ens negam a seguir sota les urpes d'uns estats, l'espanyol i el francès, que ens impedeixen construir el nostre futur en llibertat.

Ens negam a seguir sota el domini d'aquelles que ens impossibiliten l'exercici dels nostres drets com a individus i com a poble. Ens negam a acceptar que se segueixin tancant mitjans de comunicació arreu del país i que les forces d'ocupació ens detenguin per parlar en català. Ens negam a acceptar la presència de l'escòria feixista i racista als nostres carrers. Ens negam a acceptar la simbologia espanyola i la francesa.


Ens negam a acceptar les lleis que permeten la nostra explotació per al benefici d'una minoria. Ens negam a acceptar que els estats segueixin protegint aquelles qui fan de la destrucció del territori i de l'especulació la seva forma d'enriquiment personal. Ens negam a acceptar un sistema que ens impedeix l'accés a un feina digna, i ens obliga a dedicar tota una vida a fer feina per accedir a un habitatge, amb la finalitat de garantir els beneficis desorbitats de les especuladores.

El jovent català no pensam consentir uns governs que permeten que l'ensenyament es converteixi en un negoci, per això cal lluitar des de les aules. Així mateix, estam fartes de suportar la violència de gènere, la vergonya més visible del patriarcat que el capitalisme aplica al nostre país i que suposa la invisibilitat de la dona en molts àmbits socials. A més, no volem suportar uns partits polítics que es fan dir d'esquerres i que a la primera oportunitat es venen als interessos de les especuladores, ja que som ben conscients que només el poble salva el poble. No pensam consentir unes polítiques covardes que no fan res per la independència del nostre país. Ens negam a acceptar que els Països Catalans siguin una peça més de l'engranatge capitalista i per això ho combatem, dia a dia, des de tots els fronts. No pensam admetre que el nostre futur estigui en venda. I ho diem ben alt i clar: nosaltres, el jovent independentista i revolucionari, no estem en venda i no pensam abandonar la lluita fins a aconseguir els nostres objectius.

Per tot això, no tenim la més mínima intenció de seguir uns altres 300 anys essent esclaves dels governants de Madrid o París. Així, mantenim ben ferm el nostre compromís amb la construcció nacional d'uns Països Catalans lliures i socialistes. Tenim ben clar que aquesta és la nostra aposta per assolir el futur de llibertat pel qual tantes generacions han treballat. Per totes elles, per totes les lluitadores que avui no ens poden acompanyar: El millor homenatge, la victòria!


Visca la terra lliure!!
La lluita és l'únic camí!!