Comunicats de suport d'Alerta Solidària i de la COS davant les agressions policials a militants de Maulets a Elx

COMUNICAT DE LA COS

Benvolgudes companyes i companys de Maulets d'Elx i Alacant, ahir de migdia, durant el descans que vam prendre per dinar durant la realització del nostre VIé Congrès a Roquetes (Terres de l'Ebre), amb moltíssima ràbia i impotència escoltàvem de veu d'un company que acabava de rebre la notícia, tota la narració de la violència, agressions impunes i violentes amenaces que vau patir ahir a mans dels cossos d'ocupació nacionals espanyols, per la simple realització d'un acte d'homenatge i solidaritat amb els dos companys de la vostra assemblea d'Alacant repressaliats per lluitar contra l'especulació immobiliària.

Realment és vergonyós i insultant el tracte que va patir especialment una de les vostres companyes d'Elx, i no només això sinó tot el procès previ d'amenaces telefòniques, etc. Així com l'acció policial de detecció i aturada de tots els cotxes de les companyes i copanys d'Alacant que van intentar arribar a Elx per assistir a l'acte.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat d'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, som amb vosaltres en tot moment, i us oferim tot el nostre suport i solidaritat, doncs considerem que només amb el suport mutu, la solidaritat i la lluita podrem fer front a l'escalada repressiva de l'estat feixista espanyol.

Molts ànims i endavant amb la lluita.
I recordeu sempre: *La solidaritat és la tendresa dels pobles*

*Coordinadora Obrera Sindical - COS*

COMUNICAT D'ALERTA SOLIDÀRIA


Aquest matí hi havia previst un acte en solidaritat amb els dos joves que seran jutjats el proper dia 18 de febrer acusats d’actes de sabotatges a immobiliàries a la ciutat d’Alacant.

La convocatòria prevista, organitzada per Maulets, consistia en una sèrie d’activitats (paradeta informativa, performance, esmorzar solidari) a partir de les 11:00 hores a la plaça de les flors d’Elx. Després que l’ajuntament haja posat molts entrebancs a la celebració d’aquesta jornada solidària, tot i haver estat comunicada prèviament a l’Ajuntament i a la Subdelegació del govern espanyol, la policia espanyola ha muntat un dispositiu de control a l’entrada de la ciutat i ha retingut durant una hora el vehicle d’uns joves que es dirigien a l’acte. Han estat identificats, els han escorcollat el vehicle i finalment s’han apropiat d’una sèrie de materials (adhesius, manifestos...).

Posteriorment, els assistents s’han dirigit a la plaça, que era pressa per la policia. Un cop ha començat l’acte, diversos agents s’han dirigit a una jove que estava fent fotografies, a qui li han requisant la càmera i l’han amenaçat amb una detenció que finalment no s’ha produït, gràcies a la pressió que han exercit els assistents.

Després de tot, l’acte ha finalitzat sense més incidents i la jornada ha continuat aquesta vesprada amb una xerrada informativa sobre el cas dels 2 joves d'Alacant, encausats per segellar immobiliàries i la projecció de “Les ferides de la terra” al Centre cultural Margalló (c/ Solars, 40).

Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, davant aquests fets, denunciem el constant assetjament policial que pateixen les joves a les comarques del sud dels Països Catalans pel desenvolupament de tot tipus d’actes al carrer, fins i tot en un acte de solidaritat amb uns companys.

Gravacions dels actes, identificacions de les persones que participen, amenaces, prohibicions d’activitats per part de les institucions públiques són dinàmiques habituals amb què pretenen criminalitzar i desmobilitzar el jovent del nostre país que es rebel·la contra el model de vida imposat.

Elx, 9 de febrer de 2008
Alerta Solidària.
www.alertasolidaria.com