Agressió policial a la Jornada Antirrepressiva a Elx

La jornada antirrepressiva del 9 de febrer, començava amb un control de la policia nacional a l'entrada d'Elx per l'autovia que esperava les companyes d'Alacant que es dirigien a la concentració, els han aturat i els han escorcollat el vehícle, tot amenaçant-los.

Ja al parc 1er de Maig, lloc de la concentració, han retingut la companya que arribava primer, l'han escorcollat i li han robat la càmera i han començat les amenaces, les acusacions i els insults contra ella: "Cuando te jodan en al cárcel las sidosas de mierda, acuérdate de mi cara", "no te pego una hostia en la cara porque eres mujer" cridava l'agent número 77692 de la policia nacional. Quan ha intentat fer ús del seu telèfon escridassant "¿Que haces imbécil de mierda?" els policies se l'han furtat amb la resta de les coses que portava.
Seguidament, quan han arribat la resta dels companys han sigut escorcollats i identificats, alhora que se'ls insultava "sois unos guarros".
Després de mitja hora de segrest han alliberat la companya i han amenaçat amb una multa de 3.000 euros si la concentració es prolongava més enllà de les 15:00 hores.

Malgrat tot, la concentració ha continuat a la plaça i desenes de veïnes del barri del Carrús han mostrat la seua solidaritat amb el jovent, signant per l'absolució dels dos companys d'Alacant i animant les joves a denunciar els policies als mitjans de comunicació, alhora que protestaven pels preus dels habitatges i per la situació de precarietat que pateixen les seues filles.

A les huit de la vesprada, al Centre Cultural Margalló, un company d'Alacant explicava el cas dels dos joves detinguts d'Alacant acusats de segellar immobiliàries, amb una petició fiscal de 18 mesos de presó. Després s'ha iniciat un col·loqui entre les assistents sobre l'augment de la repressió per part dels cossos policials dirigits per la subdelegació de govern. Un increment que es produeix als últims dos anys, conicindint amb l'entrada al govern del Psoe, i que es veu reflectit en el major assetjament a tots els moviments socials amb detencions, gravacions, multes, judicis polítics, identificacions massives, agressions, etc
Finalment s'ha projectat el video "a Tornallom" que explica la resistència de les veïnes a l'horta de la Punta de València.

Des de l'assemblea de Maulets d'Elx us animem a participar a les properes convocatòries de solidaritat amb les encausades, el proper divendres 15 de Febrer al Casal Jaume I d'Alacant, i a la concentració del dilluns 18 de Febrer a la porta dels jutjats d'Alacant.

Finalment, volem agraïr a totes les companyes i organitzacions el seu suport i interés per la situació dels companys represaliats.

La repressió no ens aturarà,
la lluita és l'únic camí!

Maulets, el jovent independentista revolucionari.
Assemblea d'Elx