8 de Març: Les dones decidim

Dimecres 5:
Projecció i debat sobre l’avortament. “Història d’un secret”
A les 20:00 h, al Casal Jaume I d’Elx (C/Sant Jordi, 2)

Dissabte 8:
Concentració. Amb lectura de poemes, música, exposició…
A les 19:00 h, a La Glorieta

En un moment com l'actual en que torna a estar sobre la taula el debat sobre l'avortament i el dret a decidir sobre el propi cos, les dones hem de fer sentir la nostra veu. Una veu on reclamem el dret a la lliure disposició del nostre cos, el dret a poder decidir i a entendre la sexualitat més enllà de la reproducció. En un model on la maternitat no sigui entesa com una imposició sinó com un desig lliure i responsable. No ens podem explicar com és que els anys passen i les coses segueixen igual , sense dret a decidir i amb represàlies per a les qui ho decideixen intentar. Entenem també que el problema va molt més enllà i és un reflex més de la societat patriarcal en la que vivim.
No volem solucions que es basen en lleis ni en el control social i de les llibertats. Molt menys en una llei que anul·la la llibertat i penalitza el dret a decidir sobre la nostra salut i el fet de voler ser mares o no. Apostem per plantejar i analitzar el problema amb tota la seva complexitat; per la construcció entre totes i tots d'una societat basada en la coeducació, on es respectin totes les llibertats i on l'acceptació de les diferències es reflecteixi en tots els seus àmbits, com poden ser el món laboral , l'educatiu o el familiar.

El nostre model social dóna per suposats una sèrie de rols i valors que ni ens agraden ni ens representen. És per això que no entenem l'avortament i el debat que ha generat com un fet aïllat, sinó com el resultat d'una educació i societat que criminalitzen les dones i fomenten les desigualtats de gènere. Entenem que problemes com els maltractaments (físics, psicològics, sexuals ), la desmesurada precarietat laboral de les dones, la feminització de la pobresa , uns cànons de bellesa que ens esclavitzen , uns models de femenitat i masculinitat que generalitzen i no ens representen ni a les unes ni als altres etc. són un mateix problema global
Hem de continuar lluitant, des de la nostra identitat com a dones, com a treballadores i com a catalanes, per fer front l'opressió de gènere que patim, sobre la qual s'afermen les estructures dels estats capitalistes espanyol i francés.

Seguem les cadenes del patriarcat, alliberem-nos!


Organitzen:
Maulets i Assemblea de Dones d’Elx