Crònica i video dels actes pel 8 de Març a Elx


El dimecres, 5 de Març començaren els actes per la diada de la dona treballadora a Elx.
Més d'una vintena de persones ens aplegarem per poder debatre sobre l'avortament, després de projectar el documental "història d'un secret" de Mariana Otero, on la directora ens conta l'experiència de la mort de sa mare durant la seua infantesa, a través d'aquesta reflecteix la situació respecte de la sexualitat i el dret de les dones a decidir a l'estat francés als anys 60. En una societat d'ignorància, ocultacions i vergonyes, les dones havien de pagar amb repressàlies o amb la vida decidir interrompre l'embaràs.
Durant el debat se'ns feu impossible deixar de comparar la situació a l'estat francés d'aquella època amb l'actual situació als Països Catalans. Concloent que si bé la situació no és tan extrema i les dones ja no morim en intentar avortar, ens trobem en un moment clar de retrocés dels nostres drets, amb persecucions de dones i professionals, en el qual l'esglèsia catòlica i la seua moral, sembla increible, continuen tenint un paper fonamental.

El dissabte, 8 de Març l'acte a la Glorieta fou presenciat pel nombrós públic assistent, durant la introducció, les organitzacions convocants van explicar el significat de lluita per a les dones treballadores i de conquesta dels seus drets, que històricament ha tingut aquesta data.
A continuació es va llegir el manifest sobre l'avortament i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, cercant la reflexió sobre el que suposa la manca d'aquest dret: una eina més de discriminació cap a les dones, que pretén perpetuar-nos en el rol de mares i esposes al servei dels homes. La desigualtat laboral, maltractaments (físics, psicològics, sexuals), la desmesurada precarietat laboral, la feminització de la pobresa , els cànons de bellesa que ens esclavitzen i els models de feminitat i masculinitat que generalitzen i no ens representen, són exemples de com les dones continuem patint discriminació a tots els aspectes de la nostra vida. Front açò, només ens queda la lluita per enderrocar l'opressió patriarcal i construir l'alliberament de gènere.

Els actes clogueren amb l'actuació de "Donasses", el grup alacantí deleità el públic assistent recitant una selecció de textos feministes que amenitzaren la jornada i ens convidaren a totes i tots a seguir pensant en la lluita antipatriarcal més enllà de les diades.

Assemblea de Dones d'Elx
Maulets, el jovent independentista revolucionari