Jornada antirrepressiva a Elx

Dissabte, 9 de Febrer

11:00 - Concentració, performance, paradeta informativa i esmorzar solidari.
A la plaça de Les Flors

20:00 - Presentació del cas dels 2 joves d'Alacant, encausats per segellar immobiliàries.
- Projecció "Les ferides de terra"
Al Centre Cultural Margalló (c/ Solars, 40)

La destrucció del territori, a causa de l'especulació urbanística i la construcció salvatge, és el problema mediambiental més greu al qual s'enfronta la nostra comarca.
Les polítiques d'ordenació urbanística basades en "el deixar fer" a les grans empreses constructores ens estan portant a una situació límit, que probablement ja no siga reversible. El camp d'Elx i les nostres platges van desapareixent a mesura que avança implacable la massa d'asfalt i ciment. Fins i tot els espais naturals protegits, El Clot de Galvany i el Fondo, es troben amenaçats.
Aquesta construcció caòtica i desmesurada comporta molts problemes: la manca d'aigua per abastir la població, l'espectacular augment dels preus de la vivenda que ens impedeixen l'accés a les classes populars, la manca d'espais per a les relacions socials i el desenvolupament cultural, l'endeutament de les famílies, el desarrelament del poble al paisatge i a la terra, l'abandonament de les terres de cultiu i el gran risc que comporta una economia basada en l'especulació urbanística.

Davant aquesta situació, les lluites ecologistes i per l'habitatge van prenent força, articulant una ferma resposta col·lectiva arreu dels Països Catalans. Cada vegada s'alcen més veus i mans disposades a posar fi a la destrucció del territori, disposades a exigir un model territorial just i participatiu, on el conjunt de la població decidim com són els espais urbans i rurals que volem.

L'estat espanyol intenta acallar aquestes veus posant en marxa el seu aparell repressor. En un nou intent de silenciar-nos, 2 joves d'Alacant han sigut acusats de segellar immobiliàries i se'ls demana una multa de fins 16.000€ per reivindicar el nostre dret a una vivenda digna.
No deixarem que l'ordenació del nostre territori continue decidint-se als despatxos de constructores mafioses i de regidors corruptes, com tampoc anem a permetre que se'ns criminalitze per defensar els nostres drets.

Passem a l'acció:
Fem fora els especuladors!