Convocatòries contra la guerra a Elx i Alacant

Dissabte 15 de Març - 5 anys de la invasió de l'Iraq

Elx, Plaça de Baix
12:00 hores. Concentració i Paraules per la Pau.
Organitza: Fòrum Social d'Elx
http://www.forumsocialelx.blogspot.com/

Alacant, escales del Jorge Juan
19:00 hores. Manifestació
Organitza: Moviment de Resistència Global d'Alacant


Declaració del Fòrum Social d'Elx contra les guerres imperialistes.

El fòrum social d'Elx declarem la nostra oposició a les "guerres sense fi" dutes a terme pel govern d'EUA contra estats, pobles i moviments a tot el nostre planeta.

Ens oposem a la interferència de les potències capitalistes, EUA i els seus governs aliats, a altres estats sobirans. Així com a la participació com a membre de l'OTAN de l'estat espanyol a les anomenades "missions de pau": invasió d'Afganistan, agressió al Líban, obstrucció a la voluntat popular a Kosovo, presència armada als conflictes del Congo, Etiopia-Eritrea, Sudan i Haití entre d'altres, sumant un total de 2.300 soldats repartits per tot arreu.
Donem suport a totes aquelles persones que treballen per aconseguir la pau i per aturar l'imperialisme. A més a més, reconeixem el drets dels pobles a decidir i dur a terme la manera d'autogovernar-se sense ingerències externes: el dret dels pobles a l'autodeterminació.

I, en particular, exigim:

1. La fi immediata de l'ocupació militar il·legal de l'Iraq, la qual ha causat la mort de centenars de milers de persones i ha obligat a desplaçar-se de les seues llars a milions de persones; la retirada de totes les tropes estrangeres i la plena transferència de sobirania al poble iraquià.
2. La retirada immediata de les tropes estrangeres de l'Afganistan, i que el poble afganès puga decidir el seu propi futur.
3. La fi immediata de les agressions israelianes al poble palestí i a tot l'Orient Mitjà.
4. La fi immediata dels plans d'EUA d'escuts anti-míssils, i el compromís ferm de desarmament nuclear de tots els estats.
5. La fi immediata de qualsevol preparatiu per encetar noves guerres, a l'Iran o a qualsevol altre lloc, així com el compromís internacional de solucionar qualsevol conflicte amb el diàleg i la diplomàcia.

Reafirmem, doncs, la solidaritat entre les dones i homes que treballem per la pau, la justícia social i el respecte als drets de les persones i dels pobles, i ens comprometem a enfortir la nostra unitat i a desenvolupar noves formes de cooperació.

Per tant, designem l'aniversari de la invasió de l'Iraq com dia mundial d'acció a favor de les demandes CAP ATAC A L'IRAN i TROPES FORA DE L'IRAQ i AFGANISTAN, LLIBERTAT PER AL POBLE PALESTÍ.