1er de Maig a Elx


Per segon any consecutiu, l'Esquerra Independentista del Sud es manifestà pels carrers d'Elx per commemorar el Primer de Maig, seguint la crida de la Coordinadora Obrera Sindical, que convocà conjuntament amb la Intersindical Valenciana sota el lema “Euro = especulació = precarietat = atur = empobriment = misèria. Enfortim la solidaritat obrera!”.

Des de les 10.00 del matí, el bloc independentista cridà consignes com “la crisi mundial que la pague el capital”, “visca la lluita de la classe obrera”, “accident laboral, terrorisme patronal” o “unitat popular contra el capital”. A la passarel·la del mercat, sobre el riu Vinalopó, es despenjà una gran pancarta signada per Endavant i Maulets en la qual es llegia “la classe obrera combatim el capitalisme”. La manifestació conclogué al Parc Municipal, on es llegiren al Templete els manifestos del Fòrum Social d'Elx, l'Intersindical Valenciana i la COS.

En acabar els actes del Primer de Maig, militants d'Endavant i Maulets acudiren al Cementeri d'Elx per tal de realitzar una ofrena floral a la fossa comuna on jauen sindicalistes assassinats pel franquisme entre 1939 i 1940.