Milers de persones s'uneixen a la convocatòria de Maulets, SPEC i Endavant pel 25 d'Abril a Alacant


Al voltant de vint mil persones s'han manifestat pels carrers d'Alacant durant la diada del 25 d'Abril. Les organitzacions de l'Esquerra Independentista amb presència i treball al Sud dels Països Catalans: Maulets, Endavant i SEPC, marxaren conjuntament formant un dels blocs més nombrosos sota el lema “d'Alacant a Perpinyà, foc a l'estat, al capital i al patriarcat”

Els crits, que acompanyarien tota la manifestació, portaren als carrers d'Alacant el discurs de l'Esquerra Independentista de ruptura amb els estats capitalistes espanyol i francés, de vertebració dels Països Catalans i d'abolició del patriarcat.El bloc i la manifestació eren tancats per una pancarta “per l'alliberament nacional, social i de gènere” sotasignada per l'Esquerra Independentista del Sud.

Al llarg del recorregut les accions de Maulets foren constants. Front l'estació de trens militants de Maulets desplegaren una estelada gegant i, a l'avinguda Alfons el Savi,a prop del mercat, desplegaren altra pancarta on es llegia “Si l'especulació és un treball, el sabotatge dignifica, absolució Enric i Robe!” mentre els manifestants escridassaven consignes de suport als dos joves maulets d'Alacant repressaliats. Les accions contra bancs, centres comercials, immobiliàries, etc. es succeiren durant tota la manifestació i foren aplaudides per les manifestants, ressaltant el mural realitzat a la façana del banc Santander, a la plaça dels Cavalls: “Foc al capital”.

Ja al Mercat d'Abastos, el bloc unitari va fer una breu parada per tal de fer un emotiu parlament en record del bombardeig que, en aquest mateix mercat, perpetraren les tropes feixistes contra les alacantines. Es recordà, també, a Miquel Grau, jove alacantí assassinat per un feixista a pocs metres de distància: a la plaça dels Cavalls. També a Guillem Agulló quan es compleixen 15 anys del seu assassinat, al Carlos i la resta de víctimes del feixisme espanyol.

A la fi de la manifestació, al acabar l'actuació de les bastoneres, tingué lloc l'acte polític. Després d'unes paraules de membres d'Izquerda Castellana, es llegiren els manifestos de la sectorial estudiantil SEPC i de l'organització política Endavant (OSAN), cloguent l'acte el manifest de la sectorial juvenil Maulets, amb el qual es va transmetre que l'organització i la lluita són l'única solució per fer front l'ocupació espanyola, el capitalisme, el patriarcat i totes les conseqüències que aquests comporten sobre la vida quotidiana del jovent català.

L'acte va finalitzar amb la crema de la titella del rei conjuntament en una bandera espanyola i l'actuació de l'Enèssima veu.