L'Ajuntament d'Elx censura 13 de les 20 propostes presentades per Maulets al pressupost participatiu

durant les reunions per a la presentació de propostes del pressupost participatiu que han tingut lloc aquest matí als Centres Socials del Pla i de Carrús, ens hem pogut assabentar que tècnics de l'Ajuntament d'Elx han desestimat 13 de les 20 propostes presentades per Maulets.
Ni els grups motors ni la mateixa Regidoria de Participació Ciutadana ens ha informat en cap moment de quins han estat els motius per tirar enrere totes aquestes propostes.


Ara, des de Maulets podem afirmar que l'Ajuntament d'Elx continua donant l'esquena:

- A tota la gent que no pot pagar una hipoteca ni un lloguer. Negant-los la possibilitat d'accedir a un pis públic.
- Als joves treballadors i aturats. Que no podran comptar amb un consorci entre l'Ajuntament i les empreses privades per trobar feina i per que se'ls garantisquen els seus drets laborals.
- Als treballadors nouvinguts. Que no podran disposar d'un centre de formació i integració.
- A les persones amb discapacitats. Que no podran accedir a pisos tutelats.
- A les persones amb drogodependències. Que no disposaran d'un centre de desintoxicació i reinserció social.
- A totes les dones: les treballadores, les que han patit maltractaments, les prostituïdes, les mestresses de casa, les estudiants, les immigrades... Que no podran comptar amb recursos per a la seua integració ni tindran cap oportunitat per decidir sobre el seu propi cos i la seua sexualitat.

L'Ajuntament d'Elx continua impedint
:

- La participació ciutadana. Els veïns i les veïnes no podran disposar d'espais de participació als barris de la ciutat per decidir sobre les qüestions municipals que els afecten.
- La transparència en la gestió pública. Ocultant a les ciutadanes on van a parar els seus diners.

L'Ajuntament d'Elx continua permetent agressions:

- Al nostre entorn natural. Les platges i el camp d'Elx continuaran agonitzant a mans d'empresaris industrials i d'especuladors.
- Al riu Vinalopó. Que romandrà ple de fem i residus tòxics per molts anys.
- I la nostra cultura. Que seguirà arraconada i menyspreada per les institucions públiques.

Només set de les propostes presentades han aconseguit evitar la censura de l'Ajuntament; les militants de Maulets ens mostrem molt satisfetes amb la bona acollida d'aquestes propostes per part de les assistents a les dues reunions, que no han dubtat en felicitar la nostra organització per dues de les propostes, encaminades a retirar la simbologia feixista que encara resta a la via pública i a la construcció d'un Trinquet.

L'assemblea de Maulets d'Elx continuarem, amb fermesa i humilitat, treballant per construir alternatives a aquest sistema injust que ens aboca a les treballadores a una vida precària; i no defallirem en el nostre objectiu de bastir un futur més digne per a la nostra comarca, que passa necessàriament, per la ruptura amb el sistema capitalista, la transformació cap al socialisme i l'abolició del patriarcat als Països Catalans.

13 de Setembre de 2008
Elx, Baix Vinalopó