Què fer? (opinió)

Les últimes setmanes estem veient com l'economia s'ensorra i les classes populars ho paguem. Quan el sistema capitalista funciona a tota màquina són els amos qui es queden els beneficis que dona el nostre treball, però quan s'enfonsa l'economia som nosaltres els que paguem els plats trencats. Els paguem quan ens fan fora de la feina, els paguem quan se'ns exigeix "moderació salarial", els paguem quan no podem pagar les hipoteques esclavitzants que el mateix mercat ens obliga a contractar, i paguem els plats trencats de l'economia quan els Estats corren a salvar de la bancarrota bancs i empreses privades que sanejaran per després vendre-les per una quantitat irrisòria.

I com va dir el mestre; "què fer?", pensaràs.
De receptes màgiques no existeixen, i de salvapàtries sempre receles, i la claves.
Ara és el moment de fer-se les preguntes, i cercar les respostes. Com és possible que en èpoques de "bonança econòmica" s'aplica la política del tot s'hi val, i quan venen les vaques flaques s'entesten en exigir la intervenció estatal? On estan els diners que has produït? Per què t'han fet fora de la feina si l'any passat es tenien guanys faraònics? Si l'economia s'autoregula, per què hi ha crisi? I si el mercat s'autoregula, per què busca la denotada -quan els números van bé- intervenció Estatal?

Ara és el moment, jove, d’informar-te, d’interessar-te pels teus drets laborals, ara és el moment de prendre la iniciativa i eixir al carrer. Ara és el moment de l’estudi i de reformular, entre totes, teories que ens porten cap a la veritable llibertat: eliminant tota forma de pressió i repressió instigada i executada per les escoles, feines, jutjats o administracions que l’Estat capitalista utilitza per a la seua supervivència.

Ara és el nostre moment, el de l’autoorganització i la lluita per enderrocar aquest sistema que o ens explota, o ens sacrifica.
Ara és el moment d'implicar-se en la lluita per la llibertat. I nosaltres, l’Esquerra Independentista, moviment polític assembleari i democràtic que lluitem per recuperar la identitat cultural i per que les classes populars no siguen explotades, que lluitem per una terra on els joves tinguen accés a la vivenda, una terra on es respecte la natura i on les persones nouvingudes siguen integrades social, laboral i culturalment, ja hi som.

Pensa que vols ser; si part del ramat que serveix de carn de canó, o partícep de la lluita per eradicar els mals que ens han dut on som.
Pensa-ho.

Assemblea de Maulets d'Elx,
article publicat a la revista Vents del Sud.