Al voltant de 300 persones celebren el 8 de Març a Elx
Més fotos ací
Al voltant de 300 persones es congregaren ahir per tal de celebrar el 8 de Març, diada de la dona treballadora, a la Glorieta d'Elx de la mà de Joves del Casal. A partir de les sis de la vesprada alguns joves començaren recitant poemes feministes i revolucionaris, abans de donar pas a l'actuació de Strauss, el jove grup il·licità animà, i de quina manera, al públic assistent versionejant diferents grups de rock dels 80. També hi hagué espai per a una exposició gràfica que mostrava la trajectòria, moltes vegades oblidada, d'algunes lluitadores feministes, així com una paradeta de material antipatriarcal. No podien faltar les reivindicacions de les dones pel dret a decidir en un moment en què el debat al voltant de qui té la legitimitat per triar en matèria de concepció, les prohibicions i repressió per part de l'estat, i la persecució de sectors reaccionaris cap a les dones tornen a ser de nou sobre la taula, l'assemblea de dones d'Elx desplegà una pancarta “pel dret a decidir, avortament lliure i gratuït”.
Molt d'ambient per commemorar aquest 8 de Març, el tercer ja en que l'assemblea de Maulets d'Elx participa.
Dones, la crisi ens fa més precàries! [Països Catalans, 08/03/2009]
Des de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, lluitem contra el patriarcat des d’un feminisme de classe, perquè és la única via per aconseguir la nostra emancipació com a dones i com a treballadores. Cal posar èmfasi en les relacions entre patriarcat i capitalisme, i entre els sistema gènere i classe social. Les desigualtats de gènere s’estructuren a partir de la societat patriarcal, i és en la família on es materialitzen els vincles patriarcals. La divisió sexual del treball que s’origina en el si de la família té el seu reflex en el mercat de treball.
L’estructura del sistema patriarcal burgès se sustenta en la violència de gènere i l’explotació sexual per a què adoptem una actitud passiva i de submissió. La violència latent o activa d’homes contra dones, l’assumpció i propagació de rols d’inferioritat, la pressió dels cànons de bellesa, la necessitat de reproduir els rols masculins per triomfar o el menyspreu per les dones grans, són alguns dels molts factors que contribueixen diàriament a la nostra opressió. A més, volem denunciar la ineficàcia de la legalitat i les polítiques públiques que aplica l’estat. Les mesures que aplica són simples pedaços a un problema estructural del sistema, perquè són creades des d’una òptica patriarcal.
A això s’hi ha de sumar l’apropiació de la força de treball de la dona, és a dir, la seva explotació sexo-econòmica, situació que empitjora amb les crisis cícliques del capitalisme. Les primeres en ser acomiadades de la feina en començar els símptomes de crisi som les dones. Les estadístiques de contractació i les llistes d’aturats mostren que hi ha una masculinització del món laboral, és a dir, que sempre hi ha molts més homes que dones fent una determinada feina. Però, a més, hem de tenir en compte que l’atur femení és molt més elevat del que ens mostren les estadístiques. Moltes dones desenvolupen tasques de la llar i cura de terceres persones, però com que el sistema diu que tot allò que no “genera riquesa” (tot allò que no genera riquesa per a les empreses i els estats, és clar...) no es pot considerar treball, moltes dones ni tansols consten com a aturades ni treballadores. En realitat aquestes dones representen aproximadament el 46% de les catalanes.
La precarietat del treball femení és una conseqüència constant de les crisis del sistema, les quals evolucionen incorporant nous elements d’explotació i jerarquització. Ara som les dones immigrades les expulsades automàticament del treball assalariat, seguides de les autòctones, que sempre havien patit els primers cops.
Mostrem un rebuig total a la subordinació de les dones en benefici del mercat, tant en l’esfera de la producció capitalista com en l’esfera de la producció domèstica. Per tot això, continuarem treballant cada dia i organitzant-nos per combatre el patriarcat des de tots els àmbits: els llocs de treball, els carrers, les cases, els espais autogestionats, les universitats… Perquè per nosaltres cada dia és 8 de març
Perquè... AL PATRIARCAT, COM AL CAPITALISME, NO SE’L REFUNDA, SE’L COMBAT!
Contra el patriarcat, feminisme de classe!
Maulets, el jovent independentista i revolucionari
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada