L'estat anul·la antidemocràticament la llista d'Iniciativa Internacionalista a les europees

El Tribunal Suprem espanyol, seguint els designis del govern espanyol, ha anul·lat la candidatura d'Iniciativa Internacionalista als comicis europeus del proper 7 de juny. La llista aplega forces d'esquerra transformadora, independentistes, sindicalistes i personalitats de la cultura dels pobles sotmesos per l'estat espanyol i reclama el dret a l'autodeterminació dels pobles. Des de la candidatura ja s'ha anunciat la presentació d'un recurs al Constitucional.

En saber-se públicament l'anul·lació, Alfredo Perez Rubalcaba, ministre de l'interior del govern del PSOE, partit creador del GAL, impulsor del terrorisme d'estat i emparador de la tortura, ha mostrat la seva gran satisfacció, igual com ho han fet els dirigents del PP, mentre la resta de partits han criticat amb més o menys fermesa aquesta decisió antidemocràtica que deixa sense drets civils a milers i milers de persones ara ja a tot l'estat, i no només al País Basc com havia estat passant fins ara.

El govern ha pres aquesta decisió per la seva por davant la cada vegada més clara possibiliat que tenia la llista d'obtenir un representant al parlment europeu, permetent així que almenys una veu hagués pogut denunciar la involució totalitària de l'estat espanyol, la presecució d'idees i la conculcació dels drets civils i polítics decada vegada més ciutadans, i defensar els drets dels i les treballadores i dels pobles. Per a impedir-ho, la farsa de procés judicial s'ha basat en articles de premsa, opinions, posicionaments i idees expressades per alguns dels candidats de la llista, així com en el suport o solidaritat que havien mostrat a opcions independentistes basques quan aquestes eren legals.

Des de la candidatura ja s'ha anunciat que es recorrerà al Tribunal Consitucional, que tindrà una setmana per a resoldre el recurs, temps que des d'iniciativa Internacionalista han explicat que aprofitaran per fer una crida al suport d'organitzacions polítiques, socials i sindicals a nivell local i internacional, davant d'aquesta decisió que han qualificat de "el més greu atemptat als drets civils i polítics des del 23F", en referència a l'autocop del 23 de febrer de 1981 a l'Estat espanyol.

Als Paísos Catalans, la candidatura s'ha presentat a Barcelona i València, obtenint molts suports, tant des de l'Esquerra independentista com de moviments socials, i de forces polítiques i sindicals d'esquerres. En protesta per la sentència del Suprem ja s'han començat a preparar actes, com el que tindrà lloc el proper dijous 21 a Barcelona.


El vel descobert

Aquil·les Rubio, Alacant
Aquesta matinada, com ja ens van habituar en altres èpoques que pel que es veu no han estat superades, els tribunals espanyols han anul·lat la llista d'Iniciativa Internacionalista. En l'escrit dels advocats de l'estat, que he tingut la voluntat i l'estómac de llegir, el ponent s'ufana d'haver produït el “levantamiento del velo” (sic) sobre les veritables intencions dels candidats, avalistes i representants provincials d'Iniciativa Internacionalista. El que no sap l'ínclit jurista és que l'únic vel que ha descobert ha estat, precisament, el del caràcter feixista de l'estat al qual representa.

La llista és “formalmente conforme con la legalidad y con el Estado de Derecho y, sin embargo, materialmente engañosa y defraudadora de sus normas, ocultando la verdadera finalidad de burlar los fundamentos de una sociedad democrática”. Nyas coca, que diguem a Alacant. No només hem de complir amb la legalitat, cosa que la candidatura fa, sinó ser lacais d'aquesta democràcia mutilada. I com es pot demostrar que volem burlar la democràcia espanyola? Doncs perquè II “está compuesta por militantes de diferentes partidos y organizaciones políticas, sociales y sindicales de la izquierda radical e independentista, asentadas en diferentes
comunidades autónomas”.

A banda de carregar contra militants de valuosa experiència com Nines Maestro, Doris Benegas o Alfonso Sastre, l'escrit de la Fiscalia pretén destapar les relacions entre el món de l'esquerra abertzale i totes les persones que hem participat en la gestació d'II. Són proves incriminatòries, que descobreixen els “vínculos estrechos” entre la candidatura i l'esquerra abertzale, i certifiquen el veritable motiu de
l'anul·lació de la candidatura: el de l'”afinidad ideológica”. Primer vingueren a buscar els comunistes...que va deixar escrit Martin Niemöller.

Podeu llegir l'informe, i us espantareu. Una va signar per internet un manifest demanant la llibertat d'Arnaldo Otegui; l'altre va assisitir a diverses manifestacions, i el de més enllà es carteja amb un pres polític.
Jo mateix, que sóc representant provincial, he demanat el vot en repetides ocasions a candidatures il·legalitzades, vaig participar a la marxa pels presos polítics catalans a Picassent del 2006, i vaig acudir en 2007 a una xarrada d'Iñaki Gil de San Vicente.

Aquest és el vel que descobreix l'estat espanyol. El del seu propi feixisme, el del control policial, el de la vulneració dels elementals drets democràtics, el de la cacera de bruixes i l'estat d'excepció.