VI Marxa per la Desmilitarització de la Serra d'Aitana

www.grupotortuga.com

Diumenge 24 de Maig
Punts de sortida:
>Elx, 7:45 h. Estació d'Autobusos
>Alacant, 8:00 h. Plaça de Bous
>Alcoi, 8:15 des Plaça d'Al-Azraq


>Ens donarem cita a les 9:00 hores al Port de Tudons

Per una serra d'Aitana lliure de militars i agressions mediambientals

Un any més, i amb aquest ja van sis, ens tornem a donar cita davant aquesta tanca fortament custodiada que pretén posar-li “portes al camp” i “portes a la mar” dels nostres anhels de pau i d'un món just per a tots i totes.

Hem vingut de la costa i la muntanya, i totes les persones que hui estem ací som gent que estimem la nostra terra, i per això ens sentim dolgudes per les greus agressions que pateix -com podem apreciar a Aitana-; som gent conscienciada de la necessitat d'actuar per protegir-la mediambientalment.

També som homes i dones que aspirem a una societat justa, lliure i en pau. Sabem que no es fàcil assolir un món així, però ens consta que un pas molt important per a que puga donar-se succeirà quan desaparega qualsevol institució militar o militarista de la faç del planeta. És per això que no creiem en la violència de cap tipus com a forma d'afrontar i resoldre els conflictes i les injustícies i apostem per la noviolència activa com a ferramenta i com a proposta.

Per totes aquestes coses, volem denunciar l'ocupació il•legítima que l'exèrcit espanyol realitza en la nostra volguda Serra d'Aitana. Pareix que algunes de les seues instal•lacions bèl•liques en la muntanya, com les que manté en el Port de Tudons, deixaran de ser militars en no massa temps, segons es desprèn de declaracions realitzades al més alt nivell institucional. Ens alegrem d'aquest petit pas que va en el camí de les nostres reivindicacions, però no obstant això, no volem enganyar-nos. El “Ministerio de Defensa” ha reforçat la presència militar dalt de la
muntanya a nivell de personal, d'instal•lacions físiques i de nova tecnologia bèl•lica.

A més de l'agreujament de l'agressió mediambiental que pateix el cim d'Aitana i el seu paisatge, aquesta nova volta de rosca en l'ús militar de la nostra muntanya més alta suposa que des de la nostra terra alacantina es continuarà col•laborant amb la guerra i la injustícia. Sabem de les funcions de l'espionatge militar del potent radar instal•lat en Aitana, però també ens consta la utilització d'aquestes instal•lacions per part de l'exèrcit espanyol i de l'OTAN per facilitar la navegació aèria de tot tipus d'avions militars que es desplacen cap a guerres d'agressió i
rapinya d'Orient Mitjà.

La guerra que els estats d'Occident han dut al tercer món per obtindre el control de les matèries primeres, els mercats, les rutes i la resta de coses necessàries per a mantindre un sistema econòmic injust que pretén acumular la major part de la riquesa mundial en mans d'uns pocs, resulta ser una catàstrofe per a la majoria de la humanitat i ha de cessar immediatament.

Denunciem la presència militar i la utilització de la Serra d'Aitana com a recolzament logístic d'actuacions bèl•liques que malgrat vendre's com “missions de pau” o “intervencions humanitàries” no són més que ocupacions militars depredadores, injustes i tremendament mortíferes per a la població civil.

Un any més, sol•licitem la completa desmilitarització i la protecció mediambiental integral per a aquest espai privilegiat que aspirem a que puga ser gaudit de forma completa per qualsevol persona que ho desitge.

Per una Aitana que no col•labore amb la guerra,
per una Aitana per a la vida.

Serra d'Aitana, Maig 2009