Jornada històrica a Arenys de Munt

Festa per la independència i de rebuig contra tots aquells que s’oposen a la llibertat dels pobles. Arenys de Munt va despertar com a municipi convocant d’una consulta per l’alliberament de la nació catalana i acabà en una gran festa pels resultats de la consulta: un 41'1% del cens va votar, i d’aquests, un 96'33% va optar pel SÍ a la independència.

La festa començà ben aviat. El control policial no atemorí la població d’Arenys ni els milers de catalans que van venir de fora a celebrar la consulta. L’helicòpter policial començà a vigilar Arenys de Munt ben aviat. Controls dels Mossos d’Esquadra paraven gent a la sortida de Rodalies Renfe a Arenys de Mar i a l’entrada al poble per la C-32.
A les 12,30h arribaven aquells que volien evitar el Referèndum per la via de la violència: 58 falangistes en dos autobusos mig buits. La resposta del poble va ser clara: no passaran. Milers de catalans rebutjaven la presència dels falangistes amb crits a favor de la independència, en contra la Falange, en contra la presència de banderes espanyoles, en contra Espanya i el que representa.

A la 13,30h els 58 falangistes marxaven amb bus. Una pedrada impactava en un moment de la seva fugida del poble enmig de crits de milers de catalans. Sota la protecció fèrria dels mossos, la Falange aconseguia sortir del poble amb moltes dificultats.

Llavors Arenys es trobava ja en plena llibertat per decidir si volia la independència catalana. Les pressions de l’Estat espanyol, la Falange, Ciutadans, Interior, etc. no van poder evitar que els arenyencs exercissin el seu dret a decidir.

La festa prosseguí amb el dinar convocat per l’Esquerra Independentista: fins un total de 900 botifarres es van servir. La festa continuava a l’escenari de la Riera amb diverses actuacions musicals i lectures de poesia, així com algun moment més emotiu amb paraules a favor de la independència de la nostra nació.

El mateix Carles Móra, alcalde del municipi, assenyalava content: “ha vingut gent d’arreu dels Països Catalans a veure com va el dia d’avui i a seguir el model, que s’ha d’estendre arreu”. A la nit, quan es donaven els resultats, va saltar l’alegria col·lectiva: 2569 vots a favor de la independència. Josep Ximenis, regidor de la CUP i portaveu del MAPA, va proclamar Arenys de Munt “el primer municipi que ha votat lliurement i democràticament la independència de la nació catalana”.

Des de Maulets Maresme, esperem que la jornada que es va viure el dia 13 de setembre esdevingui una data clau en la consecució de la nostra llibertat com a poble i que s’estengui arreu del país consultes com aquesta.

Maulets Maresme

14 de setembre de 2009