Milers de manifestants contra la política educativa de la Generalitat


Sota el lema 'Mou-te per l'ensenyament', a la ciutat de València es van aplegar unes 10.000 persones, a la d'Alacant al voltant de tres mil i la de Castelló unes cinc-centes, mentre que les respectives policies municipals les minimitzen al màxim, com passa habitualment amb les mobilitzacions contra les administracions del País Valencià o pràcticament no existeixen als mitjans de comunicació públics valencians. La Plataforma per l'Ensenyament Públic -que agrupa mestres, pares, mares i alumnes, entre ells el sindicat SEPC-, ha volgut fer una demostració de força contra la política d'una conselleria que en el darrer any ha revoltat els mestres amb mesures polèmiques, sancions i fins i tot els insults del president de la diputació de València Alfonso Rus.


A la ciutat de València, els manifestants demanaven amb crits i pancartes  l'eliminació de les aules prefabricades. A Alacant s'han exhibit cartells en els quals asseguraven que «el País Valencià no seria líder de fracàs escolar si s'invertiren en l'ensenyament els diners de la trama Gürtel». En aquest acte els pares protestaven perquè en alguns centres no hi ha calefacció i els xiquets a classe han de portar guants. Ara bé, el conjunt dels manifestants han dirigit totes les protestes contra la política educativa del govern de Francisco Camps, dirigida per Alejandro Font de Mora.
La Plataforma per l'Ensenyament Públic concreta els tretze punts reivindicatius, sense renunciar-hi gens, i demana que es reprenguin les negociacions.

L'entitat ha reelaborat el manfiest que va presentar el curs passat a la Conselleria d'Educació i n'ha concretat els tretze punts (podeu consultar el nou document en pdf) als quals continua sense renunciar. Espera, així, tornar a obrir el procés de negociació i arribar a un consens 'amb l'única finalitat de millorar l'escola pública'.
'A final del curs passat, representants de Francisco Camps ens van dir que el president faria de mediador amb nosaltres i el conseller, però a hores d'ara encara no ha fet res', explica Piqué, que es queixa que les reunions que haurien de servir per negociar són 'merament informatives': 'No ens queda cap més remei que tornar a sortir al carrer', diu. també explica que els representants de la conselleria no mostren cap interès per arribar a un consens amb la comunitat educativa i que, després de tant de temps, se senten cansats. Tot i així, insisteix que mestres i sindicats no deixaran d'assistir a les reunions: 'Perquè nosaltres volem parlar i arribar a acords'.
El primer cavall de batalla de la plataforma va ser l'assignatura de ciutadania, que el govern pretenia que s'ensenyés en anglès. 'Hem aconseguit que no sigui així, però no pas perquè la Conselleria hagi fet res, sinó perquè ho ha dit un jutge', recorda la portaveu de la plataforma, que aplega sindicats d'ensenyament, professors i associacions de mares i pares.

Gemma Piqué també diu que la plataforma continua demanant la dimissió del responsable d'Educació, Alejandro Font de Mora: 'No sap fer de conseller, i és tota la comunitat educativa que en demana la dimissió, no només la plataforma'. Així, la manifestació d'avui, que té el suport de tots els partits de l'oposició, també serveix per tornar a protestar contra 'la política nefasta de la Conselleria d'Educació'.

llibertat.cat