Un grup de joves fan botifarra contra la constitució espanyola a Guardamar [crònica i fotos]


Una vintena de joves s'aplegaren el diumenge, 6 de Desembre, per rebutjar la constitució espanyola, i els estatuts d'autonomia que d'ella emanen, com els actuals mecanismes legals per perpetuar el projecte de dominació i d'explotació sobre les classes populars a casa nostra.


Durant la jornada es disputà un animat partidet de futbol entre un equip format per joves guardamarencs i d'altre de visitants, més de mitja dotzena de gols pujaren al marcador abans de concloure l'encontre i passar a gaudir del dinar popular.







Després de dinar, i amb la realització d'un mural amb el lema “NO a la constitució, Independència”, es donà per finalitzada aquesta jornada a l'extrem sud del país.










De Felip V a Franco i de Franco al Borbó, els Països Catalans ens hem trobat més de 300 anys de la mateixa pel·lícula: la de l'opressió. Però també la de la resistència. Dels angelets de la terra als maulets. De les antifeixistes i milicianes del 36 a les guerrilleres antifranquistes, hem demostrat que davant la injustícia i la desigualtat som un poble combatiu. I ho continuem demostrant amb la 4a Botifarrada contra la constitució a Guardamar i a multitud de pobles dels Països Catalans on es realitzen activitats com aquesta cada 6 de Desembre.


El jovent continuem doncs, treballant per la llibertat de la nació complerta, sense renúncies: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.


Guardamar del Segura,

Desembre de 2009