Absolt el militant d'Endavant d'Alacant acusat d'injúries a la corona.

Finalment la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció 2 d’Elx ha dictat sentencia absolutòria pel veí d’Alacant acusat d’injúries a la corona, per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques durant els actes de la 3a Botifarrada a la constitució española celebrada a Elx el 6 de desembre de 2007.

Tot i que inicialment el procés era per un delicte d’injúries a la corona, al judici de faltes que se celebrà el passat 30 de setembre de 2009, l’acusació fou modificada per una falta de respecte a l’autoritat, sent la petició Fiscal la máxima, multa de 60 dies amb quota diària de 6 euros. Els motius de la jutgessa per l’absolució han estat la falta de proves per atribuir a aquesta persona l’expressió “ridículs” referida als agents de la policía local d’Elx quan intervenien anotant el contingut de les pancartes i cartells i identificant la persona responsable.



Des d’Alerta Solidària considerem que tot aquest procés ha estat un intent més de criminalitzar actes i actituds contràries a la monarquía espanyola i que en un suposat estat democràtic i respectuòs amb la pluralitat ideológica haurien d’estar emmarcades en la llibertat d’expressió. I a més, ha evidenciat l”’eficàcia” de la justicia espanyola i les seues prioritats en mantindre un procés de 2 anys contra una persona per injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques, per finalment acusar-lo de faltes per  proferir l’expressió ridículs contra la policía local.  El temps ens ha donat la raó. S’ha evidenciat que el 6 de desembre 2007 l’actuació de la policía local d’Elx contra un acte degudament comunicat, anotant els lemes de cartells i pancartes i cursant la corresponent denúncia, fou absolutament ridícula.

Països Catalans, a 11 de gener de 2010