La programació cultural en valencià no arriba al 10% de la programació total a Elx durant el primer trimestre de 2010


Pep Gimeno

"D’un total de 35 actuacions (concerts, teatre i música) programades per l’Institut Municipal de Cultura de l’Ajuntament d’Elx al Gran Teatre, tan sols 3 són en valencià. I gràcies que aquestes actuacions no són musicals sense veu ni obres de mim. És a dir, la programació en la nostra llengua no arriba al 10% del total de la programació general durant el primer trimestre de 2010. La pregunta és clara: per a quan el famós 25% d’actuacions en valencià que ens van garantir?"
Us informem, tot seguit, de quina és la programació cultural en valencià a Elx durant el primer trimestre de 2010, que ha preparat l’Institut Municipal de Cultura d’Elx.
Així, en primer lloc, dins la campanya “Teatre familiar”, cal destacar dos espectacles: Egos Petit escenificarà En Joan sense por, el dissabte 2 de gener, i la companyia Combinats representarà Tris, Tras, Trus!!!, el dilluns 4 de gener. Totes dues obres podran veure’s al Gran Teatre a les 17.30 h. L’entrada té un preu de 5 euros.
I per als seguidors de Pep Gimeno, el Botifarra, autèntic fenomen musical al nostre país ja que és en la primera línia del folk, amb una veu privilegiada, actuarà el 19 de març, a les 20.30 h, al Gran Teatre. La durada aproximada de l’espectacle serà de 90 minuts. Els preus de l’entrada oscil·len entre 6, 8 i 10 euros.
Recordeu que l’horari general de venda de localitats al Gran Teatre és de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. En dies d’espectacle i fora d’aquest horari, la venda d’entrades es realitzarà una hora abans de l’actuació. També podeu comprar-les al Servicam o bé trucant al 902 44 43 00