Homenatge a Enric Valor

L'Assemblea de Maulets de la Foia de Castalla va organitzar el passat divendres 21 de maig a l’IES Castalla un acte en homenatge a l’escriptor Enric Valor (Castalla 1911- València 2000). L’encarregat de fer la xerrada anomenada “El senyor Enric Valor de Castalla: l’escriptor, el ciutadà” va ser Vicent Brotons, professor de la Universitat d’Alacant i un gran especialista sobre la vida i obra d’Enric Valor.

Brotons va remarcar els constants esforços d’Enric Valor per normativitzar la nostra llengua, i les grans obres que va escriure concentrades en tres camps: rondallística, novel·les i gramàtica normativa. Així també, va fer un passeig per la seua vida, des de la seua infància a Castalla, els seus viatges, els seus estudis i treballs, fins arribar a la seua mort. L’escriptor castellut és una figura fonamental per a la nostra cultura i així es va reconèixer quan va ser nomenat doctor honoris causa a diverses universitats.

L'assistència va ser molt nombrosa amb gent de totes les edats, i amb una implicació important per part del professorat de l’Institut. Cal recordar que aquest Institut portava inicialment el nom d’”IES Enric Valor”, votat per majoria del Consell Escolar del Centre, i que l’antic Alcalde, Juan Rico, va decidir canviar-li el nom per “IES Castalla” a l’any 1998, dos anys després.

Açò sols és una de les moltes censures que es viu al poble, i així, l'Assemblea de maulets de la Foia de Castalla va consolidant-se i creant alternatives a discursos que ja estem farts d’escoltar, i demostrant que aquest jovent té iniciativa.

Assemblea de Maulets “Foia de Castalla” foiadecastalla@maulets.org
www.maulets.org/alcoia