La CAJEI i Maulets es mobilitzaran contra el transvassament Xúquer-Vinalopó

Des de les Assemblees de Joves de Cullera i de Sueca (integrades dins de la CAJEI) i des de l’Assemblea de Maulets de la Ribera es convoca a tots els joves de la comarca a mobilitzar-se una vegada més el proper dissabte 29 de maig a Sueca en contra del transvassament Xúquer-Vinalopó i de la política hídrica i especulativa del Govern del País Valencià.

Per als col·lectius juvenils el canvi de traçat del transvassament en cap cas va ser un triomf, sinó un error que van cometre Xúquer Viu i la resta de partits i entitats que van donar suport a aquest canvi. Des d’un primer moment estava clar que l’aigua no aniria destinada a l’agricultura sinó als PAI’s que s’han projectat a les comarques del sud del País. A més, cal recordar que l’aigüa que interessa transvassar no és la de Cullera (que està totalment podrida) sinó la dels aqüífers que voregen el traçat de les obres.

D’aquesta manera, després de repartir-se el pastís de l’obra pública que s’ha realitzat, punxaran els aqüífers de l’interior del País, cosa que farà que comarques com la Costera o el Comtat s’assequen en qüestió de temps, en detriment de les urbanitzacions, piscines i camps de golf projectades a les comarques de les Valls del Vinalopó.

Per últim, es vol recordar que el transvassament de l’ebre s’aturà degut a la fermensa de la gent de les Terres de l’Ebre i, en aquest cas, el País Valencià només el podrem salvar si ens mantenim ferms i no pactem amb l’enemic.

Ni transvassament, ni especulació, ni destrucció: els joves defensem el territori!

Assemblea de Joves de Cullera – CAJEI
Assemblea de Joves de Sueca – CAJEI
Assemblea de Maulets de la Ribera