Jornada d'accions arreu del país per denunciar la reiterada presa de pèl que patim

El 28 de desembre, dia dels innocents, és tradició enganxar llufes, fer bromes... a amics i anònims. Bancs, caixes, ett's i institucions tenen per (mal) costum allargar la broma els 365 dies de l'any.

Des de Maulets hem volgut denunciar l'actual situació econòmica enganxant llufes a bancs i ett's. Unes llufes que van acompanyades de les dades que la crisi econòmica ens ha dut, com el nombre d'aturats a les nostres poblacions, o el diferencial entre el salari mínim interprofessional 738,85 (a l'estat espanyol) o de 1,343' 77 (a l'estat francès) i el salari de 220,000 euros al mes d'Isidire Fainé president de “la Caixa”.


Accions a Elx



Des de Maulets aprofitem per mostrar el nostre rebuig a les reformes laborals i econòmiques dels respectius governs i institucions que estan fent pagar els plats trencats de bancs i multinacionals a les classes populars catalanes. Retallades socials fetes amb el vist i plau dels partits que es fan dir d'esquerres però que s'han demostrat ser mers gestors del sistema, cadells obedients a les directrius del FMI.

I per si no en teníem prou amb la reforma del mercat laboral, ara el govern espanyol anuncia reformes en el model de pensions. Unes noves retallades de drets que han de tenir com a resposta la convocatòria i la forta mobilització en una nova vaga general.

Ens reafirmem novament en l'aposta per la construcció d'un nou model econòmic i social per a fer front a l'actual crisi, i a les inherents desigualtats que el capitalisme ens imposa. Un model de societat sense classes, rebutjant tots els sistemes i formes de dominació, d'explotació i d'opressió.

Només lliures de capitalisme podrem viure en una terra lliure.

Que no et prenguin el pèl!
Organitzem-nos i lluitem, per la independència i la revolució!


Accions a Molins de Rei




Accions al Prat de Llobregat





Accions a Sant Feliu del Llobregat



Accions a Viladecans





Accions a l'Hospitalet de Llobregat





Accions a Cornellà de Llobregat





Accions a Matadepera







Accions a Mataró













Accions a Amposta i Tortosa
Avui 28 de desembre, dia dels innocents, membres de l'organització independentista Maulets han realitzat accions de denúncia al carrer per exemplificar la presa de pèl que suposa que qui ha provocat la crisi no siga qui l'està pagant. Les persones treballadores -amb retallades socials, tancaments d'empreses o l'allargament de l'edat de jubilació- pateixen les conseqüències d'una crisi financera provocada per l'especulació dels grans poders econòmics amb la complicitat de la classe política.

Al matí, diversos joves han invitat a les persones que transitaven per la plaça del Mercat d'Amposta a participar de l'acte i compartir les diferents percepcions i malestars derivats del context actual. A la tarda, l'acte s'ha repetit a la plaça de l'Àngel de Tortosa. Nombroses persones han volgut participar enganxant frases a la llufa com: “mentre donen a la banca 500.000 M € volen retirar les ajudes de 450€ per a persones aturades” o “que la crisi la paguen els rics”.

La finalitat de l'acte ha estat escenificar la gran innocentada que representa que, totes les mesures destinades a combatre la crisi vagen dirigides a protegir els grans capitals econòmics d'una minoria enlloc de protegir el benestar social de la major part de la població. Amb això s'anima a la reflexió i mobilització.

Que no ens prenguen el pèl!

+ info:
www.maulets.org/ebre
ebre@maulets.org











Accions a València