Contra l’OTAN i per Líbia: No a la guerra imperialista !


Dissabte 2 d'Abril ens concentrem a la Plaça de Baix a les 12 del matí contra la guerra perpetrada a Líbia pels estats occidentals.

Des del passat 19 de març els estats membres de la OTAN, entre ells els estats francès i espanyol, estan portant a terme una intervenció imperialista a Líbia. Els motius d’aquest atac imperialista en territori Libi no són la pretesa ajuda humanitària ni la defensa dels drets humans.  Les motivacions reals són, d’una banda el control estratègic d’aquesta zona així com els recursos petrolífers i, per l’altra, el control directe dels processos en curs cap a Tunísia i Egipte.


Comunicat d'Endavant (OSAN)

Des d’Endavant (OSAN) denunciem l’organització criminal OTAN com un organisme amb manca de legitimitat per a parlar de drets humans, ja que viola el dret a la sobirania dels pobles, mitjançant guerres o xantatges i bloqueigs econòmics. D’altra banda, és l’única manera que té occident per a mantenir un model econòmic i social que fa anys es demostra insostenible. 

Una vegada més, els països occidentals han començat els "bombardejos humanitaris", que ja han deixat desenes de víctimes civils i centenars de persones ferides. L'excusa que la intervenció tenia com a fi establir l'exclusió aèria per a l'aviació lleial al govern, però s'ha desmuntat aviat amb el bombardeig d'edificis públics, carros blindats i tropes lleials al govern popular libi, és a dir, els països agressors de nou tornen a manipular l'opinió pública, com ja va passar a l'Iraq o Afganistan, prenent part en el conflicte i creant les condicions per a una llarga i cruenta guerra civil a Líbia.

En moments en que milions de treballadores travessen situacions dramàtiques de supervivència i es retallen per tot arreu drets i prestacions socials, el dispendi econòmic d'una nova guerra és intolerable.

Aquesta intervenció militar constitueix una violació flagrant del Dret Internacional i un acte de guerra imperialista que mereix el rebuig més absolut per part dels pobles del món i la realització de totes les mobilitzacions possibles per aturar aquesta nova guerra.


Des d’Endavant (OSAN) exigim que, per a l’autèntica sobirania dels pobles, aturem la guerra imperialista !